Contact met overledenen

Het is ook mogelijk via mij contact te maken met dierbaren die overleden zijn. Dit kan enorm helend zijn. Overleden dierbaren zijn vaak nog steeds dichtbij en willen ons graag helpen.

In de vele readingen die ik heb gegeven mocht ik veel boodschappen door geven van overledenen. Vaak verschijnen de dierbaren spontaan in de reading. Ze passen dan precies in het thema van de reading.

De eerste keer dat ik mij bewust herinner dat een overleden dierbaar zich aan mij liet zien en tot mij sprak, voelde dit voor mij heel natuurlijk aan. En gaf mij de wetenschap dat de overledenen mij niet hebben verlaten. Maar nog steeds heel dicht bij mij zijn.

Laat mij je vertellen dat de dood niet het einde is. Ons lichaam is als een jas…….we doen hem aan als we mens zijn en we doen hem uit om iets anders te zijn….als we dood gaan. In plaats van dood gaan noem ik het liever overgaan naar een wereld die gescheiden lijkt te zijn van deze wereld. Bijna altijd als ik voor iemand een reading houd, kan ik de aanwezigheid van zielen rondom hen voelen. Deze zielen zijn meestal dierbaren die niet langer op deze aarde leven maar nog altijd bestaan en op een ander niveau liefhebben. Wat alles overleeft, zelfs de dood zelf, is de Liefde. Onze dierbaren willen dat we hun liefde blijven voelen en laten weten dat ze over ons waken, ongeacht hoe lang geleden ze al overleden zijn. Het is een verbazingwekkend gevoel om als doorgeefluik te kunnen functioneren voor berichten van de overleden dierbaren aan de levenden. Ik voel me bevoorrecht om de energie van een ander te mogen zien en voelen. Het zou mooi zijn dat iedereen diezelfde kans krijgt om dat gevoel van verbondenheid en nabijheid te ervaren en er absoluut van overtuigt te zijn dat we niet doodgaan als het lichaam stopt met ademhalen. Daarom zeggen veel mensen tegen me: Ik wist het. Ik wist dat mijn oma (of vader of echtgenote) nog bij me was. Ik kon het voelen.” Het enige wat ik doe is bevestigen wat ze al weten.

Toen mijn vader stierf, zat ik op dat moment niet aan zijn sterfbed. Mijn familie waakte om de beurt aan zijn bed in het ziekenhuis. Het moment dat hij stierf was ik net op de slaapkamer van mijn ouders om wat te rusten van het waken aan zijn sterfbed. Ik voelde hoe de energie van mijn vader mij omringde, zonder erbij na te denken zei ik:“Het is goed papa, ga maar, ik houd van je.”

In 2006 is mijn oudste broer overleden. De avond dat hij stierf zag ik hem in de deuropening van mijn slaapkamer staan. We kijken elkaar aan en zijn blij om elkaar te zien. Maar dan realiseer ik mij dat hij dood is. We omhelzen elkaar en het voelt alsof we één worden. Ik vraag of het goed met hem is, hij laat mij weten dat hij zich vrij voelt, bevrijd van zijn zieke lichaam. Om dit te weten en te mogen ervaren dat het goed gaat met onze overleden dierbaren, is een ervaring die je rijk maakt en heelt.

Reading bij rouwverwerking

‘Het leven kent geen begin en geen einde. Als er iets nieuws wil ontstaan, moet er iets ouds sterven’.

Rouwen

Bij elk verlies hoort een rouwproces. Elke dag worden er mensen over de hele wereld geconfronteerd met de pijn van afscheid nemen. Het kan om het verlies van een persoon gaan bij het sterven van iemand, maar ook bij het verlies van een vriendschap, huwelijk, familie banden, gezondheid, toekomstverwachtingen of van je gezondheid, beeld wat je had van jezelf, je baan het verlies van een dier, onvervulde kinder- kleinkinderen wens, of lief hebbende  levenspartner en helend in het verwerkingsproces voor nabestaanden bij zelfdoding.

Rouwen is een gezonde reactie op verlies. Het is een manier om een schok te boven te komen en je aan te passen aan een veranderde situatie in je leven. Voor rouwen is geen recept. Net als veel dingen in het leven wordt het ons niet geleerd hoe te rouwen. Het leven leert het ons zelf.

De maatschappij zoals wij die kennen maar ook sociaal gezien, is er voor een bepaalde tijd, acceptatie van rouw. Naar een bepaalde tijd moet het maar over zijn.

Elk mens is weer anders en rouwt op zijn manier.

Rouwen is een werkwoord en daar hoort actie bij. In je hart is een diepe wond geslagen.

Hartzeer.  Een intens verdriet. Om het te helen heeft het  zorg, aandacht en ruimte nodig. Van jezelf en je omgeving.  Pijn en verdriet vraagt altijd om aandacht. Liefde is het medicijn.

Rouwen wordt een probleem, als het je belemmert in plaats van verder helpt. Je voelt bijvoorbeeld alleen maar woede en geen verdriet.  Heling kan plaats vinden door actief te rouwen, hoe pijnlijk en moeilijk dit is. Belangrijk is vorm te geven aan dat wat in je leeft, zonder er een oordeel over te hebben. Pijn en verdriet niet te onderdrukken of te negeren.

Als pijn en verdriet er niet kunnen zijn, kan dit wat gaan doen in je lichaam. Pijn en verdriet voel je in je lichaam. Als we pijn en verdriet onderdrukken, onderdrukken wij de boodschap die het ons lichaam geeft en onderdrukken wij een wezenlijk deel van ons zelf. Niet verwerkt verdriet belemmert je groei. Het staat je geluk voor de toekomst in de weg.

Ingrijpende gebeurtenissen kunnen je een andere kijk geven op het leven. Het roer gaat om.

Een rouwproces duurt soms je leven lang. Het gaat er ook niet om of een rouwproces klaar is, belangrijk is dat je deur naar het verdriet open laat. Opnieuw leren houden van het leven. Zonder……….

Het leven houdt van jouw. Leren het leven weer toe te laten in al zijn Grootsheid.

Je hebt het verdriet verwerkt wanneer het verdriet niet langer je leven beheerst.

Als we in een rouwproces vastlopen is het nodig om onze gevoelens te onderzoeken.

Een reading & healing kan je daarbij helpen.

Reading & healing voor nabestaanden bij zelfdoding.

reading & healing is helend in het verwerkingsproces voor nabestaanden bij zelfdoding.

Als iemand uit het leven stapt, komt dat vaak als een grote schok voor nabestaanden.
Het is een ingrijpende gebeurtenis, voor nabestaanden. Een intens verdriet en een groot gemis. Hartzeer.

In sommige gevallen blijven nabestaanden met heel veel vragen.
Een reading & healing helpt bij het verwerkingsproces.
In mijn werk als ziener & heler ben ik dankbaar voor het werk wat ik hierin mag doen.

Niets is zoals het lijkt!
In een reading & healing die ik mocht geven aan ouders over hun zoon.

Vraagt de vader aan mij : ” waar heeft mijn zoon het geleerd om op zo’n wrede manier uit het leven te stappen ‘?
Zijn zoon laat aan mij het tegendeel zien.
‘Het was een daad uit liefde aan zichzelf ‘, verteld hij. Hij laat mij voelen en zien hoe hij zich terug trekt in de natuur. En op een liefdevolle en respect volle manier zijn leven beëindigd.
( moeder bevestigd dit, de politie heeft dit ook zo ervaren bij het vinden van hun zoon).

Hier onder deel ik 2 berichten uit mijn gastenboek.

 

Lieve Henriette, Ik ben je dankbaar voor de reading die ik heb mogen ontvangen over mijn gerstorven vader. De reading heeft mij diep geraakt en veel nieuwe inzichten gegeven over het doel van zijn leven, zijn bijzondere taak tegenover mij en zijn intentie die hij had met zijn leven. Ik was geschrokken van zijn zelfmoord. Ook associeerde ik zelfmoord eigenlijk altijd met depressie en een verlies aan toekomstperspectief. Het laatste bleek wel het geval geweest te zijn, maar het eerste niet! Ik weet nu dat de laatste dagen van mijn vader een feestje voor hem waren en dat de zelfbeschikking over zijn eigen levenseinde hem bijzonder blij maakte. Deze kennis heeft bij mij geleid tot een totale perspectiefverschuiving over de hele gebeurtenis. Ik ben blij dat ik voor jou heb kunnen kiezen. Jij hebt een ongekend bijzonder talent, waarmee je heel veel mensen kunt helpen. Dankjelwel Henriette!

Liefste Henriëtte, bedankt voor de liefdevolle, helende reading over mijn dochter Chiara.

Alles wat je zei was er ‘bonk op’. Het heeft mij en anderen die je cd ( opname die je krijgt van een reading)beluisterde heel veel geholpen in ons verwerkingsproces!Ik raad dit zeker aan om te doen. Dikke knuffel Niki.