Over mij

Welkom op mijn site. Leuk om je hier te ontmoeten.

Mijn naam is Henriëtte Haverkamp, ik ben sinds 2008 als ziener en heler werkzaam in mijn praktijk Levensbloem, gevestigd in Doetinchem, (Gelderland) Zeist, Heel en Schinveld (Limburg). Ook werkzaam landelijk op afspraak.

Via skype en telefoon wereldwijd.

De eerste reading die ik mocht ontvangen was voor mij een openbaring.

Ik vond het geweldig, dat iemand van alles over mij kon vertellen. Terwijl ik die persoon nog nooit had ontmoet.

Mijn levensboek werd open geslagen en er werd uit voorgelezen.

Ik vond het prettig om terug te bladeren in mijn levensboek. Om zo inzicht te krijgen in patronen. Patronen die zich keer op keer herhaalde op mijn levenspad. Alles heeft een reden. Waarom heb ik het verleden gecreëerd? Waarom heb ik die ervaring uitgekozen? Ervaringen om te groeien. De reading die ik mocht ontvangen gaf mij een duidelijk overzicht over mijn leven. Gaf mij inzicht en wees mij de weg naar mijn hart.

Ik ontwaakte en kon groeien. Luisteren naar mijn innerlijke stem. Mijn hart volgen.

Belangrijk bij een reading is dat wat je hoort van een reader, je afstemt op je eigen gevoel. Neem altijd je eigen gevoel serieus.

Ik ben altijd al intuïtief geweest. In het dagelijks leven luister ik naar mijn innerlijke stem. Ook heb ik genoeg ervaringen opgedaan waarin ik niet mijn innerlijke stem volg. Als ik een duidelijke nee hoor en het vervolgens toch doe wordt mijn pad alleen maar zwaarder.

Leer erop te vertrouwen dat alles wat ik nodig heb er is. Dagelijks ervaar ik begeleiding en bescherming die niet begrensd is door tijd en ruimte. Voel me één met Moeder Aarde, het Universum en de Sterren.

Onderricht die ik krijg gebeurd vaak door energie. Bijvoorbeeld door energie uit de natuur van Moeder Aarde, begeleiding van de Geest die veel groter is dan mijzelf. Een energie die altijd aanwezig is,als wat ik met het blote oog waarneem. Sterwezens en lichtwezens. Het hele Universum communiceert. Ik hoef mij er alleen maar op af te stemmen via mijn hart.

Deze energie onderwijst mij, geeft mij inzichten.

Als kind nam ik de wereld meer waar vanuit Eenheid en het voelen. Dat is voor mij een natuurlijke manier van zijn. Richtte mij meer op de energie van de persoon. Dat gaf mij een ander beeld over die persoon. Ik vond het moeilijk om helder onderscheid te maken, wat is nu van mij en wat is van die ander. Ik raakte het contact met mijn eigen centrum kwijt.

Wonderlijk vond ik het toen

ik met de tzolkin ging werken, dat voelen mijn thema is in dit leven. Ben nu blij met alles wat ik mag voelen, ontvangen en doorgeven. Het onzichtbare, zichtbaar maken. Subtiele energieën kunnen waarnemen ze door me heen laten stromen. Zodat ze zich niet meer aan mij kunnen hechten.

Voelen is voor mij weten.

Door mijn gevoelige systeem kreeg ik als baby eczeem. Wat zich ontwikkelde in astma en allergieën. Als kind was ik veel ziek. Heb een keer een pop gekregen van de dokter, omdat hij medelijden met mij had omdat ik zo vaak ziek was. Vanaf mijn eerste menstruatie, ontwikkelde zich geen niet een normale cyclus bij mij. Van kinds af aan heb ik een aversie tegen medicijnen. Toch heb ik heel wat penicilline kuren moeten ondergaan. Ziek zijn werd een patroon in mijn leven. Tot dat ik naar antwoorden ging zoeken in mijzelf. Ging luisteren naar mijn lichaam, wat heeft het nodig? Afhankelijkheid (pufjes) ging los laten. Mijn eigen helend vermogen ging aanspreken. steeds dieper ging graven in mijzelf om bij die kracht diep in mij te komen. Nu ben ik al een tijdje klachten vrij. Blij en dankbaar ben om te ervaren dat het lichaam niet steeds iets zoekt. Nu weet ik dat het vele ziek zijn in mijn jeugd ook met het verwerken van traumatische ervaringen heeft te maken uit vorige levens.

Vanaf 1985 tot nu heb ik als groepsleider gewerkt op een schippersinternaat, vrijwilligster bij vluchtelingenwerk en als leerkracht op verschillende basisscholen in de Achterhoek en in Limburg, als gastouder voor de kinderen van mijn broer, visionair op het landgoed Roggebotstaete, coach en mantelzorger voor mijn moeder.

In 2008 maakte ik de stap om een eigen praktijk te beginnen, Levensbloem.

Kinderen, de natuur, dienstbaar zijn, eenvoud, heelheid en eenheid zijn de rode draad in mijn leven.

Mij herinneren wie ik ben, waar ik vandaan kom en wat ik hier te doen heb. In balans komen met mijn eigen persoonlijke visioen, het eigen weten vertrouwen.

Ziener, heler en aardebewaarder.

Alle ervaringen die ik heb opgedaan maken mij wie ik nu ben. Vrijheid is belangrijk voor mij, vrije wil is een absoluut universeel recht, durven geloven en vertrouwen op mijn vrije wil om zo mijn kern te ervaren die uit Licht en Liefde bestaat. En volledig van uit mijn eigen kracht te leren leven.

Vanaf mei 2018 woon ik in een Tiny House. Ik verlang naar een simpel leven, wonen en leven in vrijheid. In verbinding met de natuur samen met anderen.  Hier probeer ik nu vorm aan te geven. Mijn wens is om zelfvoorzienend te zijn in een klein Tiny House dorpje in de natuur. Ik ben al goed op weg. Er valt nog genoeg te leren en te ontdekken.

Het leven zelf is mijn leerschool het heeft mij gebracht naar veel plekken in verschillende omstandigheden met een diversiteit aan ontmoetingen.

Mij herinneren wie ik ben, wat ik hier te doen heb en waar ik vandaan kom? In balans komen met mijn persoonlijke visioen.

Ik ben een ziener, heler en aardebewaarder. Dat is zo gegroeid.  Het is niet iets waar je een diploma of certificaat voor haalt. En er vervolgens de volgende dag mee aan de slag gaat. De tekorten in mijn leven hebben mij laten groeien, mijn gezondheid, relaties en werk, etc. Vaak kwam ik op paden die ik zelf niet had kunnen verzinnen.

Alle ervaringen die ik heb opgedaan maken mij wie ik nu ben. wat mij daarbij helpt is Eenvoud. Elke keer weer mezelf bevrijden, helen van….dat wat mij niet meer dient. Leven in eenvoud.

Groeien vanuit schoonheid, vreugde en liefde. Vrede in mijn hart…

Ik volgde de opleiding healing en reading. Twee jaar individuele training gevolgd bij een paragnost en psycholoog.

Daarnaast volgde ik verschillende cursussen o.a. je kunt je leven helen (volgens Louise L.Hay), numerologie, reiki 1 en 2, de Tzolkin.

Het readen blijft me verrassen. Ik voel me bevoorrecht om de energie van een ander te mogen zien en voelen.

Readen is mijn passie. Reizen vanuit mijn hart waarin ik het hele Universum ontmoet, waarin tijd en ruimte geen rol spelen en ik mij verbind.

Levensbloem

 Het schelpje op de site heeft de vorm van een levensbloem, min één blad.

Ik heb het in 1998 gevonden op het strand van het eiland Kyushu in Japan.

Om daar te mogen zijn was voor mij al een bijzondere ervaring. Lopend op het zwarte zand speurend naar de schatten uit de zee vond ik dit schelpje.

Ik herkende het eerst niet als een schelpje, maar dacht dat het een stukje aardewerk was. Verrukt was ik over de vorm, het lijnen spel en verbaast over de gevoelens die bij het vinden van dit schelpje naar boven kwam.

Gevoelens van verrukking, opwinding, kracht en passie. (wat een schelpje al niet met je kan doen).

Éénmaal thuis kreeg het een speciaal plekje tussen andere bijzondere vondsten uit moeder natuur. Af en toe hield ik het schelpje in mijn hand of tegen het licht om het te kunnen bekijken.

Tijdens een meditatie met het schelpje in mijn hand . Ging ik terug naar het strand van het eiland Kyushu, zag mezelf lopen op het zwarte zand raapte het schelpje op, ik word meegenomen onder water.

Ik zwem naar de diepte van de zee kom voor een deur die zich opent voor mij en krijg zo toegang tot een onderaardse grot. Ik word begroet door wezens die veel licht uitstralen, (in die tijd was ik bezig om de kennis van mijn oermoeder te achterhalen) val dan ook meteen met de volgende vraag binnen:”wat weten jullie van mijn oermoeder”?

Lichtwezens:”ze is beschermvrouw van Atlantis. Een priesteres de mensen kwamen voor genezing bij haar, vooral voor zaken van het hart”. Ik word uitgenodigd om aan tafel te gaan. Er heerst volkomen harmonie. Er wordt aan mij gevraagd het schelpje op mijn zonnevlecht te leggen. Ik krijg beelden te zien uit het verloren Atlantis………..

Zo kreeg het schelpje nog een andere betekenis voor mij, het hielp mij op mijn zoektocht naar de essentie van mijn Zijn.

Toen ik opzoek was naar de naam voor mijn praktijk, wilde ik een naam wat de essentie van het schelpje zou benadrukken.

Mijn missie is reizen door de ruimte, tijd en dimensies die ik graag de mensen die in mijn praktijk komen wil laten ervaren. Om zo tot je wezenlijke kern te komen. Vanuit je kern bezit je het krachtige vermogen om te creëren verbinden met wat erin je hart leeft. Als je durft te doen waar je het meest van houdt. Jouw uniekheid naar buiten brengt. Is er geen competitie.

Volg je hart, dat is de weg om de liefde terug te brengen naar de Aarde

De naam voor mijn praktijk werd al snel in deze zoektocht geboren: Levensbloem.

De afbeelding van de levensbloem vind je bijna overal. Bijna overal ter wereld heeft hij dezelfde naam: ‘de Levensbloem ‘.

Levensbloem = “Taal van de Stilte” en de “Taal van het Licht”. Het is de oorsprong van alle taal. Het is de oertaal van het universum, pure vorm en proportie. ( bij een reading & healing heb ik geen info of woorden nodig, door op zielsniveau contact te maken komt de info van zelf.)

Het wordt een bloem genoemd, niet alleen omdat het eruit ziet als een bloem, maar omdat het de cyclus van een fruitboom symboliseert. De fruitboom produceert een klein bloemetje, dat een metamorfose ondergaat en in een vrucht verandert – een kers of een appel of iets dergelijks. De vrucht bevat in zich het zaad, dat op de grond valt en dan uitgroeit tot een andere boom. Er is dus een cyclus van boom naar bloem naar vrucht naar zaad en weer terug naar boom, met deze VIJF stappen. (mijn 5 blaadjes) Dit is een volslagen wonder.

Alle levensvormen zijn in essentie terug te voeren naar de geometrie die we in de Levensbloem tegenkomen.