Tekens van dierbaren die over zijn.

Dierbaren die ‘ over ‘ zijn geven ons tekens om zo onze aandacht te krijgen!.
Wanneer ik zo’n teken krijg van een dierbare , vertraag ik, wordt ik stil, ontvang ik het in mijn hart…ga als het ware op in het moment en open mij voor een boodschap.

Tekens aan mij van mijn dierbaren van gene zijde laten mij Stralen. Mijn hart stroomt vol van liefde, vreugde en ontroering.
Ze laten mij op die manier weten, dat ze nog steeds deel uitmaken van mijn leven.

Liefde gaat over alle grenzen heen. Of liever gezegd liefde kent geen grenzen!

Ik wandel op één van mijn favoriete wandelpaadjes langs de oever van de Rode Beek. Een aantal weken was ik aan zee, ben dan ook blij, verrast, hoe ‘ hemels en magisch ‘ , de oever langs de Rode Beek er nu betoverend mooi uit ziet na die weken van afwezigheid van mij.
Mijn moeder ervaarde deze plek bij ‘leven’ als een paradijs op aarde.

Doordat mijn moeder wat slechter ter been was in de laatste jaren van haar leven en met een rollator liep. En op die manier altijd een stoel bij zich had, hebben we samen heel wat tijd doorgebracht langs de oever van de Rode Beek . Zo konden we samen helemaal opgaan in al het moois wat daar te zien was. De eerste keer dat ik daar met haar was, volgden wij nauwlettend de bewegingen van de Waterjuffers. Die heb ik nog nooit gezien, zei mijn moeder. Ik hoor het mijn moeder nog zeggen.

Automatisch gaan mijn gedachten uit naar mijn moeder. Tegelijkertijd vliegt er een Waterjuffer op mij af. Het verrast mij dat de Waterjuffer op deze manier mijn pad kruist. Normaal neem ik ze waar als ik langs de oever van de beek zit.
Het is een teken v mijn moeder! Ik hoor haar zeggen kind nu zijn wij allebei in het ‘paradijs’. Zo boven, zo beneden! 🙂 🙂

Ik geniet van mijn ochtend ritueel: een kop koffie in de buiten lucht. Als ik daar zo zit en mijmer… denk ik wat zou het fijn zijn, als nu één van mijn dierbaren die over is, hier samen met mij een kop koffie drinkt. Als ik naar binnen loop en even later weer naar buiten kom, zit er naast mijn kopje koffie een roodborstje.
Ohh, het raakt mij diep…..

2 gedachten over “Tekens van dierbaren die over zijn.

 • 30 augustus 2021 om 09:47
  Permalink

  Mooi Henriëtte, precies wat ik ook ervaar na het overlijden van mijn moeder. Soms laat ze zich zien als een koninginnepage, op bijzondere momenten. Op de ochtend van haar afscheidsdienst laat ze zich zien als twee engelenvleugels aan de hemel. Dat geeft mij zoveel kracht. Ze zijn dichterbij dan we denken, als we er maar open voor staan.
  Dank voor jouw mooie reading deze zomer!

  Beantwoorden
  • 30 augustus 2021 om 10:20
   Permalink

   Dankjewel voor je reactie.Wat een prachtig, krachtig teken. Is zo fijn om te weten dat onze dierbaren die over zijn, betrokken blijven bij ons leven.Dankjewel voor het delen. Laat je mooie licht helder stralen. Liefs Henriëtte

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *